Koop - концерт на 14 ноември 2007 в зала 3 на НДК



Koop - концерт на 14 ноември 2007 в зала 3 на НДК

Ексцентричните шведи Oscar Simonsson и Magnus Zingmark, които понякога обичат да носят рокли и грим

Пускат/правят:

Acid Jazz | Downtempo | Тrip hop

Звучат като:

Romantic Swingtronica

Вдъхновения:

Jazz & Love

Особени заслуги и постижения:

- Три студийни албума Sons of Koop (1997), Waltz for Koop (2001) и Koop Islands (2006)
- Много ремикси, сред които и този на Here’s that rainy day на Аструд Жилберто, включен в компилацията Verve remixed

Другите за тях:

Чуйте Come to me. Ако питате мен, тази песен ви казва всичко, което имате нужда да знаете за Koop Islands. Само след няколко секунди ще си представяте, че сте на две абсолютно различни места едновременно. Andres Lokko, Лондон, юли 2006, за албума Koop Islands

1 и Cotton Records за тях:

Абсолютно необяснимо е как можеш да запишеш компилация от девет топлокръвни джазирани изпълнения с дъх на карибски нощи в едно малко студио в Стокхолм, докато навън е минус не знам си колко градуса и не спира да вали сняг. Ексцентричните Oscar Simonsson и Magnus Zingmark, които вече 10 години стоят зад името Koop явно нямат проблеми с абстрахирането от околния свят и преминаването в други времена и пространства. Защото 30 сек. Koop саунд са напълно достатъчни да забравиш, че годината е 2007 и да си представиш, че си с бял ленен костюм на палубата на някоя яхта край бреговете на Ямайка.

Концертът на Koop в София ще е на 14 ноември, когато навън ще е доста студено, но ние ти обещаваме, че за няколко часа зала 3 на НДК ще се телепортира на някой екзотичен южен плаж с привкус на Jazz Age eлегантност и партита в градината на Гетсби. На сцената, заедно с двамата шведи, ще излязат още 4-ма музиканти и певицата Hilde Louise Asbjornsen, чийто вълшебен глас ще те гали като топъл морски бриз.

1 коментар:

Анонимен каза...

уникална атмосфера създават,където и да ги чуваш........